Actueel

Op deze pagina worden bijeenkomsten of workshops vermeld die voor onze leden met betrekking tot de uitoefening van hun beroep van belang kunnen zijn.

Geregistreerde leden van de LVPW kunnen hun inbreng per mail sturen aan de backoffice van de LVPW. Activiteiten van derden die door het bestuur van de LVPW van belang worden geacht kunnen ook geplaatst worden.  

 

 

 

 • 25-05-2018 | Praktijkgerichte professionaliseringsdagen

  DSM 5 

  Start:25 mei 2018

  Locatie: Zwolle - De Enk

  Aantal dagen: 1

  Docent: Drs. Anita de Nennie

  Benieuwd hoe je de vernieuwde DSM-5 kan inzetten in je eigen praktijk?

  Deze praktijk professionaliseringsdag 'Werken met DSM 5' geeft je handvatten om de nieuwe werkwijze te doorgronden en toe te passen. Door te oefenen met korte gestructureerde interviews, die de gehele psychopathologie omvatten, merk je dat je veel kan leren over de achtergrond van je cliënt en welke behandeling deze nodig heeft. Alles komt aan bod, inclusief cultuurverschillen. Daardoor kan ook het eventuele gevaar voor gele en rode vlaggen naar voren komen en de vraag of (uitsluitend) behandeling in de eigen praktijk verstandig is. De nadruk ligt deze dag op zorgvuldige en opmerkzame screening.

  Deze praktijk professionaliseringsdag is ook geaccrediteerd voor de MBK of PsBK.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Energiewerk

  Start: 25 mei 2018

  Locatie: Utrecht - Meeting Plaza

  Aantal dagen: 2

  Docent: Naomi Albrechts

  Wil jij je grenzen verleggen?

  We gaan onze grenzen leren verleggen met het 'energiewerk'. Ons bewust maken van onze mogelijkheden en dat er geen grenzen zijn. Gebruik van energie vraagt inzichten, beheersing en meesterschap. Daarbij leer je op een intuïtieve en creatieve manier naar jezelf te kijken, ervaar je wat je eigen energie is, hoe het stroomt in je lichaam en in je aura en leer je energie schoon te maken en aan te vullen in je praktijk en bij jezelf.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Mindfulness

  Start: 26 mei 2018

  Locatie: Beverwijk

  Aantal dagen: 3

  Docent: Nathalie Wilkers

  Wil je ook mindfullness leren toepassen?

  Deze training gaat wat verder dan de basis van Mindfulness. Je leert je hoe je Mindfulness kunt inzetten om jezelf bewuster te maken van je eigen proces als therapeut. Daarnaast leer je hoe je het proces van jouw cliënten met Mindfulness kunt ondersteunen binnen sessies. 

  Je kunt mindful met alles wat de client inbrengt omgaan, waardoor de cliënt zich werkelijk gehoord en geaccepteerd voelt. Tevens kun je de cliënt leren mindful om te gaan met hetgeen wat in zijn/haar leven voorvalt. Dit zal een proces van ontspanning en bewustwording op gang brengen, ruimte creëren en daardoor het zelfgenezend vermogen stimuleren en zelfredzaamheid bespoedigen. 

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Pesten en therapeutische mogelijkheden

  Start: 26 mei 2018

  Locatie: Den Bosch - Pand 18

  Aantal dagen: 2

  Docent: Theo Klungers

  Pesten kun je aan!

  Je krijgt als hulpverlener waarschijnlijk te maken met cliënten die in een pestproblematiek zitten of gezeten hebben en daar de gevolgen nog van meedragen. Tijdens deze 2-daagse bijscholing krijg je naast een gedegen theorie over pesten vooral veel interventie mogelijkheden aangeboden om cliënten met een problematiek omtrent pesten of een pestverleden te ondersteunen.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Zorg ook voor je zelf

  Start: 26 mei 2018

  Locatie: Zwolle

  Aantal dagen: 1 

  Docent: Henk Visser

  Zorg goed voor anderen, maar ook voor je zelf!

  Heb jij er ook wel eens last van dat je teveel meeleeft in de problematiek van je cliënten? Het kan soms erg moeilijk zijn om de behandelde problematiek in de praktijk achter te laten. Om te helpen met deze soms lastige situatie is er nu de bijscholing “Zorg voor je zelf”, gegeven door Henk Visser.

  Als therapeuten, behandelaars of begeleiders van mensen hebben we onszelf een belangrijke uitdaging en opdracht gegeven; het verwerven en handhaven van een stabiele innerlijke houding. Een stabiele innerlijke houding biedt de basis van waaruit we het werk met anderen met plezier kunnen blijven doen zonder er zelf last van te krijgen. 'Zorg voor je zelf' begint bij het zelf bewustzijn en de psychische gezondheid van de behandelaar zelf. Dit om je zelf als begeleider of behandelaar niet uit te putten en de ander toch zo goed mogelijk te kunnen helpen.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Focusing - Nu 2 dagen!

  Start: 28 mei 2018

  Locatie: Den Bosch - Pand 18

  Aantal dagen: 2 

  Docent: Aaffien de Vries

  Gerichte aandacht in therapie?

  Hoe kun je je cliënten sneller bij de kern van hun problemen brengen? Het helpt cliënten contact te maken met afgesneden gevoelens én om te gaan met overweldigende gevoelens. Tijdens deze praktijkgerichte professionaliseringsdag gaan we de methodiek focusing uitdiepen die jouw cliënt hierbij kan helpen. De focusing methode die gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek naar de succesfactoren in therapie.

  Na de eerste introductiedag wordt er de tweede dag vooral aandacht besteed aan casuïstiek, zodat je deze techniek optimaal in te praktijk kunt brengen.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Mental-X Alignment

  Start: 01 juni 2018

  Locatie: Beverwijk

  Aantal dagen: 2

  Docent: Leomiek Rijkenberg

  Leer ook de Mental-X methode kennen!

  Mental-X ® Alignement is een krachtige bijzondere techniek met dragende woorden als Mentaal Overtuigend, Groot, Krachtig, Balans-Onbalans, Uitlijnen-Herstel. Metal-X ® Alignment heeft als doel psychosomatische oorzaken, ongewenst gedrag en dwang patronen welke men in het hier en nu nog steeds ervaart als last/hinder, naar boven te halen zonder het brein hiermee te belasten.  

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Medische Basiskennis Update

  Start: 01 juni 2018

  Locatie: Velp

  Aantal dagen: 1

  Docent: Pieter van Amerongen

  Volg een van de MBK update dagen om je weggezakte kennis op te frissen!

  Het lichamelijk functioneren is de basis van ons bestaan. Inzicht en begrip hiervan vormen het noodzakelijk fundament van het therapeutisch denken en handelen.

  Pieter van Amerongen zal in een aantal lesdagen de volledige MBK-stof bij- en nascholen, telkens 2 stelsels per lesdag. Ook de stelsels welke in jouw eerdere opleiding niet aan de orde gekomen zijn. Uiteraard inclusief diepgaande behandeling van de Rode Vlaggen.

  Op deze aankomende dag komen deze stelsels aan bod: Cellen, Weefsels en organen, Oncologie.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


   

  Rationeel Emotieve (Gedrags) Therapie

  Start: 01 juni 2018

  Locatie: Eindhoven - Igluu

  Aantal dagen: 2

  Docent: Drs. Anita de Nennie

  Ga jij ook de uitdaging aan?

  REGT -"Rational Emotive Behavioral Therapy" gaat ervan uit dat mensen (op basis van hun irrationele Ik) een sterke neiging hebben om psychische klachten te ontwikkelen. Het genetisch materiaal waarmee we geboren worden kan ons gevoelig maken voor het ontwikkelen van stemmingsklachten, angsten of verslavingsproblemen. Maar daarnaast worden we in onze kindertijd en jeugd ook vaak opgevoed tot het ontwikkelen van allerlei neurotische klachten.

  De REGT geeft je inzicht in je onproductieve emoties, die niet alleen veel stress veroorzaken maar er ook toe leiden dat je minder presteert dan je eigenlijk zou willen. Daarnaast is het goed te beseffen dat REGT van toepassing is op het gehele scala van menselijk gedrag van hinderlijke blokkades tot diepgaande psychopathologie.

  Voor meer informatie en inschrijven kijk je op onze website

   


 • 02-06-2018 | Workshop Jonge Mannen als Klokkenluiders

  Voor meer informatie over deze workshop of wanneer je je wilt aanmelden, kun je email sturen aan de backoffice van de LVPW, info@lvpw.nl

Op zoek naar
een hulpverlener?

Ik ben op zoek naar:

En/of zoek op naam
of woonplaats

Uitgebreid zoeken